انواع باتری ماشین و روش نگهداری باطری خودرو

انواع باتری ماشین

در این مقاله می خواهیم درباره انواع باتری ماشین بیشتر بدانیم و درباره آن اطلاعات مفیدی را به شما مخاطبین گرامی، ارائه دهیم ،

مقدمه ای بر انواع باتری ماشین

باتری ماشین، نوعی منبع تغذیه یا شارژر خودرو می باشد که برای حرکت وسیله نقلیه باید از آن بهره برد. انواع باتری ماشین هدف یکسانی دارند و آن ارسال انرژی به خودرو و موتور آن جهت حرکت وسیله نقلیه می باشد. علاوه بر این، باتری خودرو دارای وظیفه های دیگری مانند ارسال انرژی برای روشن کردن چراغ خودرو، برف پاک کن، رادیو و ضبط و … می باشد. به طور کلی باید اینطور عنوان کرد که باتری خودرو، وظیفه پیچیده تولید انرژی را برعهده دارد و باید به نحو درستی این وظیفه خطیر را انجام دهد. ماشین برای ادامه فرآیند خود، به باتری نیاز دارد و در صورت عدم انرژی کافی، خودرو از حرکت می ایستد. همچنین برای اینکه بتوانیم قدرت کافی را در خودروی خود به وجود بیاوریم، نیاز داریم از باتری با انرژی کافی و مناسب استفاده کنیم.

علاوه بر باتری، دینام نیز وظیفه ی پیچیده ای دارد و باید در خودرو به نحو مطلوبی فعالیت کند. با این حال، می خواهیم در این مقاله به بررسی انوع باتری ماشین بپردازیم و روش های نگهداری از باطری خودرو را گوشزد کنیم. قطعا دانستن این موارد می تواند برای یک مالک خودرو، بسیار حائز اهمیت باشد. زیرا نگهداری مطلوب از باتری ماشین، می تواند عمر آن را افزایش دهد و برای مدت بیشتری با قدرت کافی، فعالیت کند. بنابراین توصیه می کنیم اگر علاقه مند به دریافت اطلاعات در این زمینه می باشید و می خواهید درباره انواع باتری هایی که درون خودرو به کار می رود، اطلاعات بیشتری کسب کنید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا به اطلاعات ارزشمند و مفیدی دست پیدا کنید.

بررسی انواع باتری ماشین

در این بخش، می خواهیم نگاهی به ساختار و طراحی انواع باتری ماشین بیندازیم و نوع چیدمان این قطعه را بررسی کنیم. باتری ماشین یک محصول یا قطعه قابل شارژ می باشد که از اجزایی نظیر قطب مثبت و منفی، مشخصات، درپوش و محفظه، الکترولیت و … تشکیل شده است. یکی از مزیت های بالقوه ای که باتری ماشین دارد، این است که در صورت استفاده مطلوب از آن و انتخاب یک برند مناسب و با کیفیت، می توانید تا حد زیادی از ایجاد خسارت و ضرر و زیان های جانبی خودداری نمایید. بنابراین بسیار مهم است که در هنگام انتخاب باتری خودرو، نهایت دقت را به خرج دهیم و با وسواس زیاد، اقدام به خرید کنیم. در این رابطه، مهم است که انواع باتری های خودرو را بشناسید و به دقت نوع مناسب آن را که به خودروی شما سازگار است، انتخاب نمایید.

باتری خودرو

معمولا باتری های اقتصادی، با کیفیت، پردوام و … در بازار وجود دارد و هر شخص متناسب با نیازمندی های شخصی خود، می تواند اقدام به خرید یکی از آن ها نماید. به طور کلی دو دسته از انواع باتری ماشین وجود دارد که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. باتری های اتمی یا غیر سیلد و باتری اسیدی یا سیلد، از انواع دسته بندی های موجود در باتری های خودرو می باشند.

انواع باتری ماشین که در خودرو ها استفاده می شوند

همانطور که عنوان شد، انواع باتری ماشین شامل دو دسته باتری اتمی و باتری اسیدی می باشد. باتری اتمی، از دو ماده اولیه آنتیموان و کلسیم ساخته شده است. البته این موضوع نیز باید عنوان شود که خود باتری های اتمی به دو دسته هیبریدی و آلیاژی دسته بندی می شوند. درون این دسته از باتری ها، نوعی نگهدارنده اضافه می شود. بنابراین بدون داشتن این مواد، استفاده و کارایی باتری های اتمی به صفر می رسد. این نوع از باتری ها با قرارگیری تعدادی صفحات شارژی روی هم ایجاد می شوند. علت این موضوع نیز این می باشد که برای آب و هوای گرم، کارایی بهتری داشته باشند و خرابی در این دسته از باتری ها در آب و هوای گرم، به کمترین حد ممکن خود برسد.

باتری اتمی، دارای یک ساختار جالب می باشد. در ساختار این باتری، وضعیت آن مشخص است. به عبارتی روی این دسته از باتری ها، چراغ هایی وجود دارد که معمولا به رنگ سفید، سبز و قهوه ای می باشند. رنگ سفید به معنای خرابی باتری، رنگ سبز به معنای باتری سالم و رنگ قهوه ای به معنای عدم شارژ کافی باتری می باشد.

دسته ی دیگر از انواع باتری ماشین، مربوط به باتری اسیدی یا سیلد می باشد. این باتری ها از سرب و کلسیم ساخته شده اند. این دسته از باتری ها نیز قابلیت شارژ دارند و مالک آن می تواند به راحتی شارژ موجود در آن را بررسی کند. جالب است بدانید باتری های اسیدی، این قابلیت را دارند تا مقداری کمی آب مقطر یا الکترولیت اضافه کنید. البته که اعضای داخلی این باتری قابل تعویض نمی باشند و تنها می توان آن ها را شارژ کرد.

تفاوت باتری اتمی یا سیلد با باتری اسیدی یا غیر سیلد

همانطور که مشاهده کردید، انواع باتری ماشین به دو دسته اتمی و اسیدی بخش بندی می شوند. حال قبل از اینکه بخواهیم مزایا و معایب هر کدام از این باتری ها را عنوان کنیم، باید به این موضوع اشاره کنیم که تفاوت های موجود بین این دو باتری چه می باشد؟ استفاده از کدامیک از این باتری ها بهتر و مناسب تر است؟ افرادی زیادی وجود دارند که برای ارتقای کیفیت استفاده از خودرو، باتری های مرغوبی را انتخاب و از آن در خودروی خود استفاده می کنند. تولید کنندگان باتری نیز روز به روز سعی در افزایش کیفیت باتری تولید شده دارند و این موضوع می تواند انتخاب را برای استفاده کننده، سخت و سخت تر کند.

باتری های اتمی، کیفیت و مزیت های بیشتری نسبت به باتری های اسیدی دارند. همین موضوع باعث شده است که انتخاب اغلب افراد، این دسته از باتری ها باشد. معمولا باتری های اتمی، عمر بیشتری را نسبت به باتری های اسیدی دارند و می توان به طور متوسط، 5 سال عمر برای آن ها در نظر گرفت. همچنین باتری های اسیدی، نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتر و بهتری دارند. این موضوع برای باتری های اتمی فرق می کند. زیرا در باتری های اتمی، نیاز به نگهداری خاصی وجود ندارد و قدرت کافی در استارت اولیه را به خودرو منتقل می کند. بنابراین با تفاسیر فوق، می توان این موضوع را برداشت کرد که انتخاب باتری اتمی، بسیار بهتر و مناسب تر نسبت به باتری های اسیدی می باشد.

مزایای باتری اسیدی

یکی از انواع باتری ماشین، باتری اسیدی می باشد. این باتری با اینکه در مقایسه با باتری های اتمی، کیفیت کمتری را دارند؛ با این حال دارای مزیت هایی می باشند. به عنوان مثال، نخستین ویژگی و مزیتی که می توان برای باتری های اسیدی در نظر گرفت، این است که می توان این نوع از باتری ها را با قیمتی مناسب تر و ارزان تر تهیه کرد. همینطور دیگر ویژگی جالبی که می توان برای این دسته از باتری ها در نظر گرفت، این است که باتری های اسیدی معمولا به تدریج ضعیف شده و از 100 به 0 آن به تدریج رقم خواهد خورد. این موضوع را می توان از روی نشانه هایی نظیر استارت ضعیف متوجه شد. بنابراین پیگیری آن راحت تر خواهد بود و به نوعی دست راننده را درون پوست گردو قرار نمی دهد.

مزایای باتری اتمی

در طرف مقابل از انواع باتری ماشین، باتری های اتمی را داریم که مزیت های بالقوه بیشتری نسبت به باتری های اسیدی دارند. نخستین ویژگی این باتری ها، این است که نیاز به بررسی و چک کردن ندارند و می توان بدون در نظر گرفتن این موضوعات، از خودرو استفاده کرد. دومین ویژگی موجود در این باتری ها، این است که امکان شارژ دوباره باتری وجود دارد و استفاده کننده می تواند دوباره از آن بهره ببرد. سومین ویژگی، این است که تعمیرات و بازدید آن توسط نماینده های مشخص شده نسبت به باتری های اسیدی کمتر است. در نتیجه دردسر کمتری نسبت به باتری های اسیدی دارد. چهارمین ویژگی، قدرت بیشتر استارت زدن نسبت به باتری های اسیدی است.

ویژگی پنجم باتری های اتمی از انواع باتری ماشین، این است که مقاومت بالایی در برابر شارژ بیش از حد و همینطور دشارژ دارد. خصوصیت ششم، این است که طول عمر آن زیاد است و می توان با نگهداری هر چه بهتر باتری خودرو، این طول عمر را افزایش داد. سرانجام ویژگی آخری که می توان در این دسته از باتری ها جستجو کرد، این است که آلودگی ایجاد شده توسط این باتری ها بسیار کم است. در واقع قالب طراحی و تولید این دسته از باتری ها، به نحوی است که هیچ اسیدی از آن خارج نمی شود. همین موضوع باعث می شود بدنه خودرو کثیف و آلوده نشود. جالب است بدانید حتی باتری فرسوده ای که از نوع اتمی است، تمیزی بیشتر از باتری فرسوده اسیدی دارد و این موضوع خود گواهی بر برتر بودن باتری های اتمی نسبت به باتری های اسیدی می باشد.

معایب باتری اسیدی

باتری های اسیدی علاوه بر مزیت هایی که دارند، معایبی را نیز به همراه دارند. به طور کلی 3 نوع از معایب این دسته از باتری ها بیشتر از سایر موارد مشهود است که در این بخش به آن ها اشاره ای خواهیم داشت. نخستین عیب باتری اسیدی، این است که به نگهداری مناسب و چک کردن نیاز دارد. بنابراین در صورت عدم توجه مناسب نسبت به این موارد، باید شاهد کاهش عمر آن ها باشیم. دومین عیبی که در این دسته از باتری ها وجود دارد، این است که عمر کمتری نسبت به باتری های اتمی دارند. بنابراین باید زودتر نسبت به باتری های اتمی، آن ها را تعویض کنیم. سرانجام سومین مورد از معایب باتری های اسیدی، این است که به دلیل سر ریز شدن اسید موجود در آن ، احتمال آلودگی و کثیفی خودرو وجود دارد. این موضوع می تواند بدنه و سیم کشی های خودرو را نیز تهدید کند که یک موضوع بسیار جدی است.

معایب باتری اتمی

باتری اتمی از انواع باتری ماشین، با اینکه انتخاب بهتری نسبت به باتری اسیدی می باشد و دارای مزایای فوق العاده ای است، با این حال این نوع از باتری نیز دارای معایبی می باشد. دو عیب بزرگ این نوع از باتری ها از دیگر معایب آن بیشتر خود را نشان می دهد که در این بخش می خواهیم اشاره ای به آن ها داشته باشیم. نخستین عیب این نوع از باتری ها، این است که قیمت بیشتری نسبت به باتری های اسیدی دارند. بنابراین مالک برای اینکه بتواند از مزیت ها و ویژگی های بیشتری بهره مند شود، باید هزینه بیشتری را صرف خرید و استفاده از آن کند. دومین عیب این نوع از باتری ها، این است که برخلاف باتری های اسیدی که به تدریج ضعیف می شود، به صورت کاملا تصادفی و یهو ممکن است خالی شوند. این موضوع می تواند برای آن دسته از رانندگانی که درون مسافرت هستند یا دائما در حال حرکت می باشند، ممکن است خطرناک و دردسرساز باشد.

نگهداری باتری مرطوب

برای اینکه بتوان از باتری بیشترین بازدهی و راندمان را کسب کرد، باید در بهترین شرایط آن را نگهداری کرد. نگهداری از باتری ماشین ممکن است یک فرآیند کوتاه باشد اما می توان تا زمان زیادی مزیت های مناسبی را به مالک ارائه کند. به عنوان مثال بررسی هفتگی یا ماهانه باتری خودرو، می تواند عمر باتری را تا یک سال افزایش دهد. به طور میانگین باتری های خودرو، بین 2 الی 5 سال دوام می آورند. بنابراین بسیار مهم است که شرایط ایده آلی را ارائه کنیم تا بتوانیم این مدت زمان را به بیشترین حالت آن، ارتقا دهیم.

محیط های مختلفی وجود دارند که انواع باتری ماشین را تحت تاثیر خود قرار می دهند. هوای گرم، هوای سرد، محیط مرطوب، محیط پر از گرد و غبار و … از جمله این شرایط می باشد که هر کدام با توجه به موقعیت استثنایی خود، شرایط خاصی را برای نگهداری، می طلبند. به عنوان مثال اگر در یک محیط مرطوب، نتوانید به درستی از باتری خودروی خود مراقبت کنید، باید منتظر خراب شدن و کاهش عمر آن باشید. به طور کلی توصیه می شود برای نگهداری مطلوب از باتری خودرو، آن را به صورت منظم و هر 4 سال یکبار تعویض کنید، سطح اسید موجود در باتری خودرو را بررسی کنید، میزان آب مناسبی را با دقت به باتری خودرو اضافه کنید، آزمایش بار باطری را انجام دهید تا بتوانید از میزان شارژ آن اطلاعات کاملی کسب کنید، سطح باتری را به دقت تمیز نمایید، کابل ها و سرپیچ ها را بررسی و از محکم بودن آن ها اطمینان کسب کنید.

جمع بندی نهایی درباره انواع باتری ماشین

همانطور که مشاهده کردید، در این مقاله به بررسی انواع باتری ماشین پرداختیم. باتری اسیدی ماشین یا باتری اتمی ماشین، می توانند هر کدام مزیت ها و معایبی را برای خودرو و دارنده، به ارمغان بیاورند. همچنین شرایط نگهداری باتری نیز بسیار مهم می باشد و در صورت عدم تحقق چنین موضوعی، باید منتظر خرابی آن باشیم.

در پایان مقاله انواع باتری ماشین و شرایط نگهداری آن، امیدواریم از خواندن آن لذت برده باشید و این مطالب توانسته باشد اطلاعات شما را در این زمینه، توسعه داده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ninety nine − = ninety six