علت سولفاته شدن سیم برق سرباتری ماشین

علت سولفاته شدن سیم برق به طور کلی به دلیل وجود آب و بخار آن است که به مرور زمان موجب می شود، تا بین دو قطعه الکتریکی اتصال به خوبی برقرار نشده و جریان منفی و مثبت انتقال پیدا نمی کند. در طولانی مدت می تواند به لوازم الکترونیکی و باتری ها آسیب زیادی وارد کند. اگر دلایل رایج سولفاته شدن باتری و سیم را بدانید بهتر می توانید از روش های مختلف باعث جلوگیری از سولفاته شدن سیم ها شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سولفاته شدن سیم های باتری خودرو می توانید با کارشناسان کیهان باتری در ارتباط باشید.

سولفاته شدن سیم برق

کابل ها و سیم های برق وظیفه دارند تا نیرو را از باتری به سایر لوازم دیگر منتقل کنند، در خودرو این نیرو از باتری به اجزایی مانند دینام، جعبه فیوز و بخش استارت انتقال پیدا می کند؛ پس نیاز است که از سولفاته شدن سیم برق جلوگیری شود.

خوردگی یا سولفاته شدن سیم برق و کابل ها موجب می‌ شود تا اتصال الکتریکی ضعیف شود و رفته رفته این اتصال ضعیف تر و در نهایت قطع می شود. بدون کارکرد صحیح سیم و کابل ها هیچ کدام از قطعات الکتریکی کار نمی کند و در نهایت خودرو توانایی کار کردن ندارد.

در اغلب مواقع سیم و کابل های برق باتری خودرو سولفاته شده قابل تعمیر نیست و باید تمام سیم کشی برای کارکرد مجدد خودرو تعویض شود. اما گاهی اوقات با تعویض قطعات سولفاته شده امکان ایجاد یک ترمینال جدید فراهم می ‌گردد. اما بهتر است به طور کلی از ایجاد سولفاته در باتری و سیم و کابل جلوگیری کنید.

سولفاته شدن سیم های باتری های خودرو

خودروها بر اساس دو منبع مهم انرژی و مجزا کار می کنند، اما هر دو به یکدیگر وابسته هستند. انرژی اولیه شامل بنزین است که برای به حرکت درآوردن موتور و چرخ ها مورد استفاده قرار می گیرد. اما انرژی دوم و مهم انرژی الکتریکی است که برای روشن شدن خودرو، چراغ ها، رادیو، شارژر و بسیاری از کارهای دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.

باتری، برای روشن شدن خودرو نیاز است تا بتواند از انرژی بنزین استفاده کرده و حرکت کند. پس تا جای ممکن باید از سولفاته شدن سیم های باتری های خودرو جلوگیری شود، تا به راحتی با یک استارت خودرو روشن شود. همچنین روشن بودن خودرو و حرکت آن سبب شارژ شدن باتری می گردد؛ پس این دو انرژی به یکدیگر ارتباط دارند.

دلایل رایج سولفاته شدن باتری و سیم آن

برای آشنایی با سولفاته شدن باطری ماشین و سیم های آن نیاز است که علت سولفاته شدن سیم برق و باتری را بدانید، تا بتوانید جلوی تأثیرات مخرب این اتفاق را بگیرید. گاهی اوقات دلایل رایجی برای سولفاته شدن باتری وجود دارد که می توانند بر یکدیگر اثر گذاشته و مشکلات بیشتری در خودرو به وجود بیاورند.

باتری ها از ترکیب اسید سولفوریک و آب تشکیل می شوند که با بیرون آمدن گاز یا مایع خورنده و ارتباط آن با فلز یک واکنش شیمیایی به وجود می آید که در واقعیت این واکنش شیمیایی باعث خورندگی می شود. در این بخش برای آشنایی بیشتر برخی از دلایل رایج سولفاته شدن باتری و سیم را مورد بررسی قرار می دهیم:

تولید گاز هیدروژن

تولید گاز هیدروژن جزء مهمترین دلایلی است که سبب سولفاته شدن سر باطری خودرو می شود. چرا که واکنش های شیمیایی حاصل از گاز با بخش فلزی باتری جرم و رسوبات ریز را ایجاد می کند که در گذر زمان منجر به شوره زدن سر باطری می شود.

خروج گازها و مایعات از باتری

برای انتقال جریان الکتریکی، سر باتری ها را از یک فلز رسانا مانند مس انتخاب می کنند، به دلایل مختلف گاز یا مایعات خورنده از باتری خارج می شود که اتصال پیدا کردن با این بخش فلزی سبب خوردگی آن می شود.

محل قرارگیری دریچه های باتری

محل قرار گرفتن دریچه های باتری برای خارج شدن گاز سولفوریک ممکن است به گونه‌ ای باشد که این گاز با سر باتری برخورد کرده و منجر به رسوب شود.

درست شارژ نشدن باتری

باتری باید به اندازه مورد نیاز شارژ شود، اگر بیش از حد باتری را شارژ کنید، گرمای اضافی باعث انبساط مایع داخل باتری می شود. مایع خورنده در حجم بیشتری از سوراخ های تهویه خارج می گردد. همچنین اگر باتری ناقص شارژ شود نیز مجبور به اضافه کردن آب مقطر بیشتر هستید که در چنین شرایطی هم خروج اسید موجب خورندگی سر باطری می شود.

پایان طول عمر باتری ماشین

باتری ماشین بنا بر نحوه استفاده بین ۳ الی ۴ سال طول عمر مفید دارد، هر چقدر که باتری به سال ‌های پایانی طول عمر خود اضافه می شود، به مرور سولفاته و شوره سر باتری هم افزایش می یابد.

کارکرد زیاد باتری

یک علت سولفاته شدن سیم برق باتری کارکرد زیاد آن است، در زمانی که باتری بیش از اندازه کار می کند، اسید سولفوریک بیشتری تولید می شود که باعث سولفاته شدن سر باتری خودرو و سیم های آن می گردد.

6 راهکار برای جلوگیری از سولفاته شدن باتری خودرو

محافظت از باتری خودرو به دلیل ارزش بالای آن و نقش بسیار مهمی که در خودرو ایفا می کند جزء اهداف تمامی رانندگان است. باید بدانید که راهکارهای زیادی برای جلوگیری از سولفاته شدن باتری خودرو وجود دارد، آشنایی با هر کدام از آنها تا حد زیادی در سلامت بیشتر باتری تأثیر می گذارند.

در واقع پیدا کردن علت سولفاته شدن سیم برق و باتری خودرو و مبارزه با این علت ها کمک می‌ کند تا عملکرد بهتری از باتری ماشین به دست آورید. در ادامه به 6 راهکار اساسی برای جلوگیری از سولفاته شدن باتری خودرو می پردازیم:

  1. استفاده از درپوش باتری

درپوش هایی برای پوشاندن کامل باتری تولید شده ‌اند که این درپوش ها مانع کثیف شدن باتری می شوند و همچنین از نفوذ گرد و غبار هم به داخل باتری جلوگیری می کنند.

  • خشک نگه داشتن باتری

خشک نگه داشتن باتری بخصوص در هوای سرد و مناطق با رطوبت بالا، نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت باتری دارد.

  • استفاده از گریس در محل اتصال باتری

گریس یک ماده چرب است که از ارتباط مستقیم رطوبت با سر باطری جلوگیری می کند، به همین جهت پیشنهاد بسیاری از مهندسان مکانیک آغشته کردن سر باطری خودرو با گریس است.

  • بررسی مرتب وضعیت دینام و سیستم شارژ خودرو

یکی دیگر از راهکارهای مهم بررسی مداوم وضعیت دینام و باطری ماشین و سیستم شارژ خودرو است که در صورت سلامت کامل همه این بخش ها از سولفاته شدن آن می توان جلوگیری کرد.

  • شست و شو سر باتری با مواد شوینده مناسب

برای کارکرد بهتر باتری در صورت وجود سولفاته و شوره بهتر است با مواد شوینده مناسب مانند جوش شیرین آن را مورد شستشو قرار بدهید.

  • خرید باتری های با کیفیت بالا

هرچقدر که کیفیت باتری خودرو بالاتر باشد، طول عمر آن هم افزایش پیدا می‌ کند و به دلیل استاندارد بودن کمتر دچار شوره و سولفاته می گردد. یک علت سولفاته شدن سیم برق باتری ممکن است کیفیت پایین باتری ها باشد که با انتخاب مجموعه معتبر مانند کیهان باتری شرایط دسترسی شما به محصولات مرغوب با تضمین کیفیت و سلامت فراهم می گردد.

سخن آخر

علت سولفاته شدن سیم برق در باتری خودرو بسیار گسترده است، پیدا کردن علت و برطرف کردن آن کمک می کند تا در طول دوره عمر باتری، به درستی از آن استفاده نمایید. همچنین تأثیر مستقیم بر روی افزایش طول عمر باتری هم می گذارد. در هنگام تهیه باتری های مناسب برای خودرو بهتر است از فروشنده اطلاعات لازم در مورد نحوه نگهداری از باتری را جویا شوید. یکی از این مراکز معتبر که مشاوره های اختصاصی در این زمینه ارائه می ‌دهند، مجموعه کیهان باتری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

one × ten =