نقد وبررسی پژو پارس ایرانخودرو

پژو پارس

مروری بر نقد و بررسی پژو پارس ایرانخودرو

پژو پارس یا همان پژو پرشیا یکی از محصولات پرطرفدار شرکت ایران خودرو است که در سال‌های آخر دهه‌ی 70 به بازار آمد. از میان محصولات این شرکت، پژو پارس بیشترین شباهت را با پژو 405 دارد. در واقع پژو پارس، تغییر چهره یافته‌ی 405 است. تولید پژو پارس تحول بزرگی در فیس لیفت (تغییر چهره) خودروسازی در ایران بود. این خودرو علاوه بر دو اسم ذکر شده، نام پژو سفیر را نیز به خود دیده است. انواع مدل‌های پژو پارس عبارتند از:

  • پژو پارس ساده که آن را پژو پارس سال نیز می‌گویند. (با موتور XU7 L3 8V)
  • پژو پارس ال‌ایکس (با موتور TU5)
  • پژو پارس با دنده‌ی اتوماتیک (با موتور TU5)
  • پژو پارس دوگانه سوز (با موتورXU7 L3 8V)
  • پژو پارس ئی‌ال‌ایکس (با موتور XU7 L4 16V که به موتور زانتیا معروف است)
  • پژو پارس ئی‌ال‌ایکس XUM
پژو پارس
پژو پارس

در ادامه‌ی نقد و بررسی پژو پارس ایرانخودرو باید بگوییم که تلاش این شرکت برای صادرات پژو پارس به کشور عربستان ناموفق بود. اما این خودرو در کشورهای دیگری حضور دارد. به عنوان مثال می‌توان کشور عراق را نام برد. عراقی‌ها پژو پارس را با نام‌های «بیجو بارس» و «بیجو بابل» می‌شناسند. بیجو بارس را به مدل‌های قدیمی‌تر می‌گویند و مدل‌های جدیدتر را با نام بیجو بابل می‌شناسند. استفاده‌ از پژو پارس در عراق، عمدتا برای تاکسی‌ها است. خالی از لطف نیست که ذکر کنیم نسخه‌های محدودی از پژو پارس لیموزین و تشریفاتی نیز تولید شده‌اند. تولید اغلب این خودروهای 6 درب، مابین سال‌های 1378 و 1381 صورت گرفت.

مزیت ها و معایب پژو پارس

برشمردن معایب و مزایا معمولا در یک قیاس و رقابت میسر می‌شود. با توجه به این‌که بازار خودروی ایران کاملا انحصاری است، معایب و مزایا را تنها می‌توان در مقایسه با دیگر محصولات همین شرکت‌ها عنوان کرد. از جمله مزایای پژو پارس می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • معمولا هزینه‌ی نگهداری و تعمیرات این خود پایین است.
  • لوازم یدکی مورد نیاز مالکان این خودرو به وفور و به سهولت قابل دسترسی هستند.
  • شرکت خودروسازی ایران خودرو، خدمات پس از فروش خوبی را به مشتریان خود عرضه می‌کند.
  • کابین پژو پارس جادار و برای خانواده‌ها مناسب است.

همان طور که اشاره کردیم، اگر بخواهیم معایب و مزایا را در قیاس با خودروهای خارجی انجام دهیم، می توانیم معایب زیادی را برای این خودرو برشماریم. اما در قیاس با سایر خودروهای داخلی، معایب پژو پارس از قرار زیر هستند:

  • مصرف زیاد سوخت (به ویژه در نسخه‌های بالای 1800 سی سی)
  • طراحی ظاهری این خودرو تکراری بوده و شباهت بسیار زیادی به پژو 405 دارد.
  • ضعف ایمنی
  • پلتفرم قدیمی
  • ضعف کیفی و مونتاژی

مطالبی در مورد باتری پژو پارس

به طور متداول از دو مدل باطری ایرانی و کره‌ای برای پژو پارس استفاده می‌شود. باتری‌های ایرانی از خدمات پس از فروش کاملی بهره می‌برند. همچنین گارانتی این باتری ها طولانی‌تر است. کارخانه‌هایی چون صبا باتری، سپاهان باتری، برنا باتری، آذر باتری، نیرو گستران خراسان، پاسارگاد صنعت، دورنا باتری ارس، وایا باتری، ویستا الکتریک و آکو باتری، باتری پژو پارس را تولید می‌کنند.

به خاطر وجود تحریم‌ها، باتری‌های کره‌ای به صورت محدود و با مشقت فراوان به ایران وارد می‌شوند. به همین دلیل معمولا تاریخ مصرف آن‌ها به سر رسیده و عمر مفید آن‌ها به طرز قابل توجهی پایین آمده است. پس بهتر است که از باتری‌های ایرانی استفاده کنید. با این حال بد نیست که برندهای کره‌ای موجود در ایران را نیز بشناسید: دلکور، پوما، رویال، شارک، هگزا و پلاتینیوم.

عمر مفید باتری پژو پارس حدود 2 الی 3 سال است. با معیار «میزان کیلومتر طی شده» نیز عمر مفید این باتری‌ها حدود 40000 کیلومتر است.  اما به طور میانگین رانندگان هر 2 سال یکبار باتری ماشین خود را تعویض می‌کنند. از آن‌جایی که باتری ماشین یک قطعه‌ی بسیار مهم در آن است، نقص یا خرابی آن می‌تواند منجر به آسیب دیدن سایر قطعات نیز بشود. پس بسیار مهم است که باتری پژو پارس به موقع تعویض شود. معیار زمان تعویض باتری پژو پارس نیز مانند سایر ماشین‌ها باید تاریخ تولید آن باشد. در واقع در نظر گرفتن زمان نصب باتری روی ماشین، معیار مناسبی برای تعویض آن نیست.

در صورتی که به ناگهان متوجه خرابی باتری شوید و قادر به استارت زدن آن نباشید، می‌توانید از سرویس‌هایی تحت عنوان امداد باتری استفاده کنید. با برقراری تماس با این نمایندگی‌ها و ارائه‌ی آدرس خود، باتری مورد نظر شما به دستتان خواهد رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

forty four ÷ forty four =